sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Hetken aikaa...lue 2kk, on mun kiipeilyä rajoittanut mystinen kämmenvamma kummassakin kädessä, mikä estää lähes täysin ranteen koukistamista vaativat otteet, joissa paine tulee pikkusormelle ja nimettömälle. Vaiva ilmeni pari viikkoa Kalymnoksen reissun jälkeen ja lienee rasitusperänen, koska siellä tuli oikeestaan ekaa kertaa kiivettyä isompia negoja, joissa otteet kuitenkin on melko muhkeita ja vaativat usein ranteen kääntelyä isoissa tufisssa jne. Reissulla ei mitään vaivaa, mutta Suomeen tullessa kummallisuus alkoi.

Kaikenlainen ranne suorana roikkuminen onnistuu sitten täysin ja ilman mitään kipuja. Karpaalitunnelivaiva se ei ole eikä sormien jänteissäkään vikaa ole. Pikkuhiljaa se on parantunut ja osittain johtuen levon puutteesta liiankin pikkuhiljaa. Ei sitä millään malta olla kiipeemättä. Nyt vasta pari viikkoa oon jättänyt kaiken kipua tuottavan otteilun pois ja antanut mokomille vaivoille lujaa nyrkkiä. Onneksi monet projektit vaatii lujaa krimppailua (AAH!) eikä niitä perhanan typeriä kitkapylpyröitä!
Koska alkusyksy on ollut sateinen ja ulkokiipeily on ollut rajoitettua ja tarkkaan ajoitettua sateiden väistelyä, on ollut aikaa sekoilla oman pään sisällä ja päättää rakentaa ajankuluksi toinen cave kotiin. Luonnollista hukka(?)tilan täyttöä omasta mielestä ainakin...
Autotallin yhteen huoneeseen päätin väsätä ison systeemiseinän, jossa nyt tietenkin on ihan muitakin reittejä. Seinää voi kallistaa -25 asteen negaksi asti, mikä piisaa hyvin, koska yläkerrassa on se -50 asteinen pätkä, bulge ja katto. Hyvää tossa projektissa oli mm. se , että sain järjestettyä ton huoneen edes kohtuullisen siistiksi kaikesta sivuun heitetystä sälästä.
Tallikeiviin kuuluu myös kasa sormilautoja. Yksi erinomainen on itse väsätty puinen värkki, jonka hieno erikoisuus on pöllinpuolikkaasta tehty iso slouppi. Lisää otteita tohon voi laitella tietenkin, mutta tää on sellanen peruslauta, jossa kaikki otteet on eri tasosia slouppeja.
Tämä lauta on eka keikkuva malli, mikä tuli rakennettua eräs sateinen sunnuntai käyttäen olemassaolevia materiaaleja. Hieman hassu, mutta oikein toimiva. Kallistuskulmia pystysuorasta -20 asteeseen, missä ei kyllä enää pysy millään. Toi kuvan -8 astetta on oikein hyvä noille otteille. Sis. mm. 1,5 cm puukrimppejä ja Tripointin slouppilistoja sekä kulmissa mikroilla tehdyt pinchit = hyvät! Alaosan isot puusloupit on pirun hyvät...siis huonot.
Tässä on hieman korkeempi lauta, jossa voi campus-hommiakin tehdä. Kallistusta ei voi säätää, mutta se on asennettu -20 asteen vakiokulmaan, jossa saa parhaat paineet sormenpäille tossa HRT:n laudassa. Muuten se ois liian helppo ja paine tulis vääriin paikkoihin, eikä kehitys sormijerkkuihin ois niin hyvä. Alaosassa pari 1,5cm:n Tripoint-listaa ja ylhäällä irroteltavia isoja pinchejä.
Jussi oman probleemansa kimpussa. Monsteriauto-reitti nimeltään ja greidi siellä tiukan ja hallitsemattoman välillä. Talliin tulee lisäksi vielä campus-laudat 3,5cm ja 2cm listoilla sekä yksi sormilauta, mikä näytti hyvältä kuvissa ja ei ollut kallis. Juu ja ihan itekseen vaan aattelin noita käytellä :)

2 kommenttia:

BaGsiE kirjoitti...

Tätä kävinkin jo katselmassa aiemmin, mutta unohinkommentoida. Mun mielestä sä johdat Jukan keiviä kilpavarustelussa hiukan näiden viimeisimpien viritysten siivittämänä.

Jolli kirjoitti...

juu ei tossa nyt kyl kilpailuasetelmaa ole enää. tolla on korkeutta 3,5m ja leveyttä 2,5m. lisäks sitten 4 sormilautaa ja 2 campusta hehehee....ja sit se yläkerran cave. jukka nyt vaan on muuten sit mukava.