perjantai 26. syyskuuta 2008

Ihana upea oma projekti Imatran lähellä alkaa ratketa. Kaikki muuvit on nyt tehty hyvin ja viimeksi pääsin yläköydellä lämppänä alhaalta kruksiin asti, missä ote (taas!!!) hajosi ihan pikkuisen. Löysin linjan pari kolme vuotta sitten ja se kiinnitti huomioni jo kaukaa. Upea hänkkäävä kantti näytti alkuun mahdottomalta kiivetä, mutta kun sitä aikansa katseli tarpeeksi tiukalla katseella, alkoi sinne muodostua jo otteitakin.

Putsaamiseen meni kauan aikaa ja reitin luonteen takia se oli melkoisen vaivalloista. Pulttaamisenkin tein yksin hyvin mystisellä grigri-puu-toinen puu-vinssi -virityksellä. Reitin kruksi on yläosassa ja sieltä perhana meni semihyvä pikkukahva rikki viime vuonna. Koska otteen rikkoutuminen vaikutti niin älyttömästi reitin vaikeuteen, eikä se ratkaiseva yksi muuvi auennut monista yrityksistä huolimatta edes melkein, päätin liimata ainakin osan irronneesta otteesta takaisin. Nöyryyttävää, mutta ei tota nyt millään chippaamiseksi voi sanoa. Siitä tuli jopa selvästi huonompi kuin alkuperäinen, mutta enempää en sitä liimaile. Pitäköön tunkkinsa! Kyllä sen muuvin nyt kuitenkin pystyy tekemään.

Reitille tulee nimeksi "Tarzan bundolo!", ja se kuvaakin tuota upeaa ilmestystä hyvin. Alussa helpolta näyttävä, mutta silti kumman konstikas neljän metrin vertti ja vääntäytyminen pieneen kahvilaan. Toinen osa on upea, dynaaminen pätkä ja hieman pelottava vääntö kohtuulliseen ja ilmavaan lepoon. Loppuosan hienoja muuveja sisältävä tarkka ja voimaisa kanttitemppuilu kruunaakin koko reitin.

Greidi liikkunee siellä yläseiskan paikkeilla. Vaikea sanoa, kun tuota kuitenkin olen työstänyt enemmän kuin muita vaikeita edes saadakseni muuvit tehtyä. Sen kokemuksen perusteella, mitä muiden yli 7c reittien työstämisistä olen saanut, vaikuttaisi tähän sopivalta joku 7c/+. No eiköhän se selviä sitten, kun joku sen toistelee. Juujuu...ihan kiva 6b...+ HAH :)

Paljoa en muuten yli 7c:n reitteihin ole jostain syystä edes koskenut. On kai ollut sellanen fiilis, että menettää jotain, jos reissaa tuntitolkulla jonnekin vaan treenaamaan muuveja ja doggailemaan saamatta mitään tehtyä valmiiksi. Nyt kuitenkin on paljon hyvän tuntuisia projekteja tarjolla ja varsinainen projektointi tuntuu itseasiassa hyvin motivoivalta.

Kun tässä ensi vuotta ja miksei tätä toivottavasti kuivaa ja pitkää syksyä fiilistellessä tulee ajateltua noita pidempää työstöä vaativia reittejä alle parin tunnin ajomatkan päässä, olis listalla mm. seuraavia:
Tasohöylä 7b+ ? oma projekti
Matchbox 7b+, Louhos
King Creole 7b+, Simasinvuori
Tarzan bundolo! 7c/+ ? oma projekti
Tri Gaussin käyrä 7c, Mustavuori
Autio-Suihkonen 7c+, Mustavuori
Kultakuume 7c+/8a, Haukkavuori
Veri vetää itään 7c+/8a, Haukkavuori
Wild side 8a, Haukkavuori
Kultakanta 8a, Haukkavuori

..ehkä tuossa on jotain listan kaltaistakin jo, mutta oikeasti tässä nyt tuntuu siltä, että pitää alkaa projektoimaan tosissaan ja enemmän. En juuri ennen tätä vuotta ole sitä edes varsinaisesti tehnyt. Yleensä kaikki reitit ovat taittuneet 2-3 yrityksellä. Tuohon listaan pitääkin sitten yrittää sisällyttää 7a:n onsight Suomessa, vaikka tuntuu, että onsaittailu sopii paremmin ulkomaanreissujen luonteeeseen... jaajaa... unelmia sitä pitää olla vanhuksillakin ;) Lukeekohan näitä juttuja edes kukaan hehehee...

5 kommenttia:

Hermanni kirjoitti...

mä ainaki käyn lueskelemas näitä sun tuherruksia, mutta en usko että täällä kukaa muu käy :)
Itte parantelen edelleen polvia kun väänsin niistä offseasonis nivelsiteet paskaksi.

Jolli kirjoitti...

HAH, toistaseks jo 10 ihmistä sanonu samaa :) no mulle aika sama. parasta tietenki, että sä luet!

mites sä nyt tollai ne menit rikkoon?? tuleehan siinä se yks drop knee kyl...

BaGsiE kirjoitti...

Juu.
Säälistä tulin minäkin lukemaan kun jukka soitti ja pyyti varta vasten. Veri valuu vieläkin silmistä... :)

Ei sentään! Hyvä homma tuo projektijuttu! Kuulostaa aika hienolta setiltä. Itselläni on juuri nyt päällä kans ihan hirvee reitinavausvimma. Pakko saaha jotain tehtyä ja äkkiä -koko kesä on mennyt vaan laiskotellessa.

-Anssi

Jolli kirjoitti...

Hah, kyl ne nyt kiusaa. Kyllä mä ihan avoimesti tunnustan käyväni kuudtsilloilla lähes joka päivä oottelees jutuntynkää :) Kun ei täältä kauheen usein sinnepäin pääse, pitää yrittää poistella vierotusoireita netin kautta. 15.10. tuun taas muutaman päivän kiusaksi :)

Projektit rules! V***uun kaikki onsaitit! :))

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)