torstai 27. lokakuuta 2011

High!

Lyhyt työpäivä, joten kiipeilemäänhän sitä... Vakiotakapihaksi muodostuneen Lökkiön sijaan kävin lämpäksi hieman kuvailemassa Linnavuorella High tideä ja sen jälkeen ajattelin käydä kurkkaamassa, missä kunnossa Korpjärvi ja varsinkin Tasohöylä http://27crags.com/crags/korpjarvi/routes/tasohoyla-project on.

Untitled from Juha Olli on Vimeo.

Lämpäksi Tasohöylän viereinen Valdemar ylös - alas, mistä video yllä. Hieno, mutta lyhyt 6c. Ja tietenkin kameran muistikortti päätti täyttyä juuri tänään...

Sitten putkee punaseksi vaan. Kokeilin hieman eri betaa omassa kruksissani ja kas kas, sehän tuntui aukeevan, vaikkei erityisesti eronnut aiemmista betoista. Ei menny helpolla, mutta +3 asteen kitkat auttoivat melkolailla. Muutama korkee pudotus pädeille antoi hieman enemmän uskoa, että kyllähän sen voisi uskaltaa kiivetä...

Ja meni se viimein, vaikka jännittää piti pikkusen liikaa! Onneksi vaikein osa on ensimmäinen 6 metriä, ja lopussa on sen verran varmaa kahvaa, ettei sieltä oikein taida päästä putoamaan. Ellei sitten jalka lipsahda... No onneksi oli käsi hyvin kiinni, heh. Alas tulin yläankkuriin kiinnitettyä köyttä pitkin, sillä toppi on märkien sammaleiden peitossa. Kyllä tossa jo riitti kiipeemistä ihan kylliksi.

Alla muutama kuva mitä itselaukaisijan ajastin-shottien aikana ehdin kiivetä. Vaikein osa itelle alkaa, kun saan jalat tonne pään korkeudelle suurin piirtein.
Mä en noin korkeita reittejä bouldereina tykkää kiivetä sitten ollenkaan, mutta jotenkin tossa oli sellanen riittävän hyvä fiilis. Alastulo on hyvä ja täysin tasanen, vaikka pari pädiä lisää olisin mieluusti siihen laitellutkin. Valdemarilla oli melko hyvä harjoitella korkeelta putoomisen tunnetta ja vaikka se ei koskaan oikein viehättävältä tuntunutkaan, pyrin takomaan päähäni, ettei jalat oo vasta kuin viidessä metrissä, kun vaikein on tehty. Korkein putoominen tuli jalat 4 metrissä, joten aika varman päälle yläosaa menin.

Greidiä on kai hieman hankalaa päätellä, kun siinä voi olla highball-plussaa mukana, mutta kyllä toi itelle on tosi hankalan tuntunen ja sisältää vähän liian korkeella vähän liian hankalia kasamuuveja jne, mitkä ei oikein sovi tän kokoselle hepulle. Vertailin noita viime aikojen samantyyppisiä reittejä ja tälle oon kyllä antanut sen verran yrityksiä, että jonnekin noihin 7B/7B+ -kantturoihin se menee. Toivottavasti joku toistaa, niin saa hieman vertailukohtaa. Veikkaisin, että sporttigreidinä menee aika samoihin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suorituksia alkaa tulemaan, hienoa! Jopa sä näytät pieneltä tossa videon alkupuolella joten korkeutta löytyy.

-Silversurfer

Jolli kirjoitti...

Heh, joo toi on komee feissi, vaikkei kauheen korkee ookkaan. Ootan kyl innolla ku pääsee Vaasaan taas. Jäi todella pahasti surffimankkaa hampaankoloon! :)

Ponantza kirjoitti...

MAHTAVA! hieno haikkari!

BaGsiE kirjoitti...

Jooo...
Nyt näkisin että jolli on jännän äärellä.

-A