tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pohojammaa

Veljen 40v- synttärit: ISO jees!!! Paljon kivaa!!!

...


Kiipeilyblogihan tää pääasiassa on, joten sitäkin tuli tehtyä. Ehkei se kauheen hyvin suju jos ei saa yöllä kauheesti nukuttua ja "muutenkin väsytti", mutta hienoa kyllä. Ekat kiikut tosrstaina lopahti sormen vekkiin, mutta Rajapyykki 7A oli aikalailla helpomman olonen ku viime kesänä, ku Kuutin kanssa sitä yrkkäilin epätoivolla. Ihme, että niinku vahva ukko tempoili tasapäisesti meikäläisen ruhon kanssa. Herkkä alku.

Sunnuntaina sujui sitten hyvin ja hyvin huonosti. Vanhoja seiskoja toistelin lämpäksi ja tuntui oikeestaan aika irtonaiselta, vaikka edellisiltana ja yönä oli veljen juhlat. Kanavuoren Fillarin ohella suurin nemesikseni Korkeajännitys 7A+ ei vaan taittunut, edelleenkään. Fillari sentään on mennyt jo. Aika hassu on toi reitti. Siinä on pari helpohkoa muuvia ensin ja sitten semmonen pitkä kulman ympäri kiertävä heitto slouppaavaan listaan. Siitä sitten hookin tms. kautta kinkeillään kohti toppia. Mun edellinen high point oli juurikin toi kinkeemiseen lähteminen. Nyt en saanut kuin kaks kertaa siitä slouppilistasta kiinni oikeella tavalla.

Se heitto ei ole mikään power dyno, mutta äärimmäisen liikeratariippuvainen ja kohtalaisen barn doorish. Oon siihen kolmee tai neljää eri asentobetaa yritellyt aikain kuluessa, mutta ongelma on usein se, ettei oikein tiedä, onko joku beta hyvä, kun se on niin kummallinen ja tarkka. Siinä vaiheessa, kun alkaa olemaan varma, ettei tää ehkä ole SE tapa...tai ehkä se vois olla, alkaa sormien nahat olemaan niin herkät, että pitää lopettaa.

Pontus käyttää hieman eri betaa tossa seuraavassa muuvissa, mutta se meneekin sen voimalla... Huijausta. Mä pidän vasemman jalan tolla samalla ruikkusloupilla, mutta oikee jalka fläggää. Mä en tajua, miten Pontus pystyy käyttää tota mankattua kohtaa oikeella jalalla. Otetta siinä ei juuri oo. Ei sille ainakaan painoa saa. Vasen käsi on sillon jo persiin korkeudella...

Se lähtee mulle hyvin epätasapainosesta asennosta ja ei vaan osunu nyt ei. Kyllähän se joskus menee, mutta hassua toi on. Yksittäisistä muuveista eri reiteillä ja bouldereilla selkeesti eniten vastaan laittanut yksilö. No, semmosta se kiipeily joskus on.

Fotot (c) Jukka.

Ei kommentteja: