torstai 24. kesäkuuta 2010

No niin, eilen oli todella hyvä päivä! Lähdin aamulla (en Liukkosen aamulla) Vaasaan aikeena saada jotain kiivettyä ennen helteitä. 16 astetta ja ensimmäisenä Veenus-kivi Hautuumaan pohjoispuolella. Hieman piti vielä puristaa, mutta aiemmin aloitettu hieno projekti saatiin nyt kunnialla päätökseen. Jeejee! 7Bee! Lisäksi kiven takaa Jukan ja Pontuksen avaama Todellisen alkumuuvin lapsilukon sisältämä lyhyt 6C+ -pläjäys, mitä viimeksi yritin varmaan 30 kertaa. Very movement dependant! Tässäpä Jukka suorittaa oman versionsa Veenuksesta:


Veenus 7B from Jukka Törmä on Vimeo.


Sitten ajelin Sundomiin Lorién- kivelle, joka on kyllä melkosen komee mötikkä! Ajattelin tikata viime vuodelta hampaankoloon jääneen nimikkoreitin (7A), mutta siinä on sellanen hyvin herkkä back step ja ristiinveto, mistä tulee komeesti naamalleen, ellei saa kiinni... joten en sitten uskaltanut sitä kunnolla alkaa vääntään. Vipa kunnon muuvi pinchistä kahvaan meni kuitenkin paljon iisimmin kuin viime vuonna ei mennyt :) Lohdutukseksi ja miljooo.ooonien hyttysten iloksi kertasin vierestä klassikon nimeltään Off season (7A) ja kiven toiselta puolelta kauniisti nimetyn Homon voltin kanttiversion (6C+). Suoraa versiota en uskaltanut sitäkään lähtee toppaamaan, kun ovat perin pikkuisia ne otteet ja ois kiva, jos takapuolta ois joku suojemassa männyiltä. Pitää se toppi tarkastaa ens kerralla ja putsata paremmin. Loppuverraksi vielä kaunis Perversio (6C) ja vielä hienompi Khillautus (6B+). Tässäpä Ville ja Koji mm. Off seasonilla ja Überhänkillä ihan vaan kuriositeetiksi. Kummatkin on tainneet myöhemmin mokomat topata kyllä...


projektointia Vaasassa from Jukka Törmä on Vimeo.



Vielä riitti virtaa, vaikka sormet sanoi so so so jo aika kiivaasti. Joten mietin jos vaikka sais Korkeajännityksen viimein topattua Jukan tekstarinkin kannustamana...mutta sen verran kivulias se vasurin krimppi on, ettei tulis onnistumaan. Siispä äidyin nostalgiseksi ja istahdin Eurohamsterin (7A) juurelle muistelemaan vuotta 2006, kun istuin ja itkin samaisen blokin juurella moneen kertaan sen ensimmäisen muuvin ryvettämänä. Takapuolen alla oleva kivi kyllä tunkee hyvin muuten pädin läpi, kun lysähtää alas. Nyt se kuitenkin meni pienen muuvimuistelun jälkeen aika leppoisasti. Viereinen Pekan pähkinä (7A, hieno nimi) ei sitten enää jaksanut aueta. Sormien iho oli ehjää juu, mutta sisältä pahoin jo hajalla.

Huomattavan tyytyväinen pitää kyllä olla! Hyvää kehitystä viime vuoteen. Varmaan paras yksittäinen boulder- päivä ikinä, jos pelkkiä greidejä ajattelee. Kyllä ne niin yksilöllisiä vaan on, ettei sellanen absoluuttinen tarkkuus ole mahdollista. Eikä kyllä tarpeenkaan. Kiipeilynhän "pitää olla kivaa"... Sormissa tuntuu, muttei kamalasti väärällä tavalla. Tietynlaista vikaa ja kipua on jo oppinut sietämään ja havainnoimaan ajoissa, että saa ennalta ehkäistyä.

Jattketaanpas tästä...

Ei kommentteja: