sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kunto on kumma juttu...


Kyllä se kummasti tekee mielen iloseksi, kun treenit kulkee. Laitetaans tähän ihan hymiöki kaupan päälle:
:)  Noin vaan!!!

Nojuu, ei nyt mitään enkkameininkiä lähellekään vielä, mutta ensimmäisen kerran (!!!) tänä talvena tuntui, että kaikkee ei ehkä sittenkään oo vielä menetetty. Pari tuntia ähelsin kotiseinällä sillä fiiliksellä, ettei alkanu itkettään, ei tehny mieli shoppaileen, syömään jäätelöö, enkä halunnu kääriytyy vilttiin sohvalle nyyhkyttään. Kohtuullinen muutos siis pariin aiempaan kuukauteen verrattuna. Vieläkään ei toistokestävyys saati voimat oo hyvällä tasolla, mutta kohtuullisella edes. En lopeta kiipeilyä. En anna periksi.

Mulla on ollu pitkän aikaa jo mottona: "Haluan kiivetä 50-vuotiaana paremmin kuin nyt". Se ei siis oo verrannollinen kuhunkin nykyhetkeen, vaan enempi kunkin kauden parhaisiin saavutuksiin noin urheilullisesti ajateltuna. Tällä hetkellä se siis tarkottas, että vuonna 2019 saldon pitäs olla vähintään
50vee
7cee (joojoo plussa päälle perhana!)
ja
7Bee
ja ei kyllä taatusti yhtään reittiä semiVee, kuten Mikkelin poijaat haaveilee... :)

Juoksukin on ollu aika hauskaa tässä talvella ja sitä on tullu tehtyä ns. välipäivinä ja joskus kiipeilypäivän iltana tyyliin 2-3 krt/vko. Ei mitään vakavaa siis. Pyryssä ja pikkuhangessa se on sen verran haastavaa joskus, että pitää nilkkojaan varoo, mutta eipä ainakaan tarvi niin kauas juosta, vaikka aikaa meneekin. Onneks noita katuja auraillaan vielä suht asiallisesti ja on lähes aina päässy juoksenteleen ihan hyvällä alustalla. Semmosia 40-70 minuutin PK-lenkkejä 130-145 sykkeellä oon tehny oikeestaan ja pelkästään. En kauheesti aatellu pidentää noita, mutta jos yrittäs juosta hieman useemmin sitten vastineeks.

Jotenkin tuntuu, että jos haluis juosta kovempaa, ois kiva tehdä jonkinlaisia enkkoja kilometriajoissa. Näillä keleillä sellanen ei vaan onnistu ei. No ehkä se on vaan hyvä asia. Tulee ainakin tehtyy kunnolla pohjaa tässäkin lajissa ja kerrankin. Mulla kun tuppas kesällä olla selkeesti liikaa kovia lenkkejä mukana. No ok... pelkästään kovia lenkkejä, mutta niitä tosin en melkoisen runsaan kiipeilyn takia sitten tehnytkään kuin 1-2 kpl viikossa. Kehitystä tuli silti.

Tykkään juosta mieluummin semmosia 30-40 minuutin lenkkejä anaerobisella kynnyksellä (sillon 155-160) ja vähä yli ku pidempiä ja kevyempiä. Tai sitten pidempiäkin lenkkejä hieman liian kovaa (~150), että niistä ois varsinaista peruskuntohyötyy. No... ei tää mikään harrastus vieläkään oo, joten ei se niin haittaakaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa sehän on kyllä ollut jo vuosia 40 Vee, seiskacee... Tästä voisi päätellä siis suoralla laskutoimituksella ja tohtori gaussin käyrää apuna käyttäen sen, että kymmenen vuotta lisää treeniä voisi nostaa pykälän hyvinkin 8aan kohdalle. Sinulla toki vuodet vierivät vinhampaan, kuin keskemmällä Suomea asuvilla, joten hyväksyttäneen tuo pieni modifointi vanhaan sanontaan.

Ensi kesänä 400m alle minuuttiin. Tule mukaan keski-ikäisten pössyköiden testiryhmään. Ei meitä siinä kyllä vielä tungokseksi asti ole.

-a-

Anonyymi kirjoitti...

...ja semivee tulee vain siinä tapauksessa, ettei tavoitteisiin, eli nelikymppisiin seiskasepareihin päästä...

Jolli kirjoitti...

hehee, aattelin, että toi mun versio ois menny läpi, mutta kyllä tätä perhana joku mikkelissäkin lukee. ainakin nuoret nulikat! :) no 7cee meni onneks 40veenä, tosin ei boulderina vielä, joten lienen puoliksi hyvä ihminen kuitenkin edes. mun tapauksessa sekin on jo paljon!

täällä moskovan slummeissa aika todella menee huimempaa vauhtia kuin siellä eteläisen savon heilimöivillä nummilla, mutta koska muutoin olen niin suuri ja kaunis, pidätän oikeuden muutoksiin mihin tahansa standardeihin :-)

ja juu, lupaan pyhästi ja juhlallisesti olla osallistumatta mokomiin perversseihin bakkanaaleihin, joita ovaaliradalla suoritellaan. tosin on sitä aiemminkin lupauksia pyörrelty... ja ihan hyvä, ettei tuu loppusuoralla liikaa ruuhkaa kyynärpäärömyä aatellen.