Pientä galluppia...
Kuten monet tietävät, olen kirjoittamassa osuuttani (fyysinen harjoittelu) SKIL:n uuteen kiipeilyn harjoittelu -kirjaan ja kyselenkin nyt tässä, onko porukka kiinnostunut kuinka syväluotaavasta osiosta koskien psyykkistä harjoittelua? Se olis oma osionsa ja tulis sisältämään mielikuvaharjoittelun ja muun ns. mental trainingin apukeinoja, mutta en usko, että kovin syvällisesti alueeseen aikoisin pureutua ainakaan nyt tulevassa kirjassa. Lähinnä kartoittelen yleistä kiinnostusta. Päänsisuspuolen treenailu kuitenkin on kiipeilijälle melko tärkee osa-alue oli kyse sitten kilpailemisesta, onsight- tai redpoint-kiipeilystä.
5 kommenttia:
Kiinnostaa, paljonkin! Kaikenlainen informaatio psyykepuolesta kiipeilyssä on tervetullutta, varsinkin kun sen tuottajana ihan oikea kiipeilijä. Olet, Jolli, asiaan perehtynyt ja olet taistellut itsesi ja muidenkin päiden kanssa. Tiedät paljon ja sinulla on paljon kokemusta, varmasti myös muille jaettavaksi.
Mielestäni Suomessa ei toistaiseksi ole ainuttakaan oikaa kiipeilyvalmetajaa. Ei ole valmentajaa, joka pystyisi valmentamaan kiipeilyä ja opettamaan vielä psyykepuoltakin pätevästi. Lähelle hyvää valmentamista varmasti päästään ja hyviä kokemuksiakin on, mutta paremminhan tätä työtä voisi aina tehdä!
Mutta eipä täällä perähikiällä asiat, eli kiipeily puuhat, edisty, jos tiedot ja taidot pidetään vaan omana tietona. Ja kun tietoa ja taitoa ammennetaan koko kiipeilykansan pariin, kehitytään yhdessä ja päästään lähemmäksi parempaa kokonaisuutta. Hiljaa hyvä tulee ja eiköhän me kuitenkin opita parhaiten kokemuksen ja johtopäätösten kautta?
go for it bro...
suosittelen dr.tormaa
Kiinnostaa
Kuka anonyymi sielä huutelee? Mähän en ketä tahansa ota mun oppiin. Vaatii vähintää kahden vanhan oppilaan suosituksen ennen kuin alan uutta puuta veistämään.
Anssin päänsisustan korjaaminen vaatis kyllä jotain re-assemblea....voi olla aika kova haaste... Jukalla kyl helpompaa, ku siel ei vielä oo mitään...
;-)
Lähetä kommentti